Fel band vann!

Jaha, då är det lördagmorgon och man sitter på jobbet igen.... Hatar lördagar, iallafall att jobba på lördagar.
Sen när man tänker efter så är "lördagar" ett läskigt fult ord. Vafan e "Lör" för nått? Så jag hatar nog namnet lördag också. Kvällarna har jag dock inget emot :)

Igår var det Rockkarusellen, lite olika band från södermanland som tävlade mot varandra i en good old fashioned "rock-off". Jäkligt kul o se faktiskt, även om juryn/publiken led av grav temporär sinnesförvirring och röstade fram "Hellevator" som vinnare. Ok, de är från Nyköping men de var långt ifrån bäst!

Bäst deremot var faktiskt Ashes. Hade aldrig hört dem förut men de rockade lätt näst hårdast igår!

image22
Trummisen (T h) är sjukt Lik Anthony Kiedis i Red hot chilli peppers när det begav sig...

Hårdast rockade såklart Freak Kitchen! Jäklar va grymt de va att se dem lira, de öppnade stenhårt med "porno daddy" och sen ångade de bara på med bra låtar och skitrolig paus-underhållning. Göteborgare är ju kroniskt roliga så det kan ju inte gå fel :) hehe.
All in all, en mycket trevlig spiknykter fredags-kväll!

Och så ska jag passa på att säga GRAAAAATTIIIIS till Linda som fyller 21 idag :)

Freeedag!

Nu har jag hunnit tagga ner lite här på eftermiddagen, sitter o lusläser lite i min Japanska reseguide som jag inhandlade idag under lunchen (joråsåatt jag han det med)
har precis kommit till kapitlet om Tokyos innerstad, men nu har jag inte tid att läsa mer för nu ska jag inventera vidre i butiken....själv.

Ikväll blir det konsert med Johan och Rille i Katrineholm (av alla ställen). Ashes och Freak Kitchen! De senare har man ju faktiskt lyssnat en hel del på tack vare Jochen, de är faktiskt ruskigt grymma och roliga att lyssna på :) 
Move (2002) och Organic (2005) ligger högt i min skivranking. Hoppas bara de lirar lite låtar man känner igen.


image21

Cp-kök som någon så fint översatte det...


Ha en trevlig fredagkväll!

Stress...

Idag har jag vart på tippen och kastat en hög med mp3-spelare och cd-spelare o hemmabio's o grejjer, trasiga förstås :) Det luktade faktiskt sådär på björshult just idag.... värmen gjorde sitt.

Idag har jag 1h lunch, då ska jag:
Betala biljetter till japan
Sätta in pengar till min far
Köpa en cd-fodral-grej
Köpa en present
och slutligen om jag har tid äta lunch...


image20
Har förresten beställt min F30 nu. Äääntligen :)



3,2....1, GO!





Plain White T's

För ett par veckor sen upptäckte jag ett av de bästa banden jag hört på mycket, mycket länge.
Plain White T's.  Så nu tänkte jag tipsa om deras nya platta "Every Second Counts".
Köp, stjäl, låna... Ja, vad som helst! Lyssna på den bara :)

image18
Nya skivan, Every Second Counts...


http://www.Plainwhitets.com

Gå även in på hemsidan och lyssna på deras otroligt sköna ballad "Hey there Delilah", den ska hoppa igång av sig själv när man kommer in :)

Funderingar om Japan..

Känns som jag uppdaterar min blogg för ofta, men så är det när man inte har nått att göra och ett stort behov av att  "skriva av sig" :)

Har suttit och läst lite om Japan nu på eftermiddagen och försökt klura ut på ett ungefär vad jag skulle vilja göra under de veckor vi är där. Simon tex vill verkligen gå på riktig Sumo-brottning, Johan vill se japanska skolflickor ;) och jag vill gå på Kaiyukan-akvariet i Osaka, Världens största Akvarium!

image16
Allt kretsar kring fisk i japan...

Har läst lite om Mount Koya. Där ska det tydligen ligga en massa vackra tempel med minst lika vackra trädgårdar samt en ganska grym kyrkogård.
Har även kikat lite på om man skulle besöka Hiroshima och Nagasaki.
Min farsa, andra världskriget-fantast som han är skulle nog bli ganska besviken på mig om jag inte besökte dessa historiska platserna. Det känns som om man måste, jag har ju trots allt vart på vartenda andra världskriget-slagfält i hela europa annars. Allt mellan Landstignings-platsen i Normandie och Berlin :) Något jag är mycket nöjd med.
Tack pappa!

image17
Nagasakibomben, molnet steg till 60 000 fot, ca 20 000 m!

Annars ere sjukt svårt att hitta något specifikt man vill göra, de säger att det finns något nytt att uppleva bakom varje gathörn i Tokyo, så det lär ju ta ett tag där :) Men vad jag läst hittills så är det jättelätt och relativt billigt att resa runt i japan med tåg. Spelar nog ingen roll vart man hamnar, kontrasten mot sverige kommer nog göra sitt endå. Sen är det ju trots allt tre månader kvar tills vi åker så man hinner nog klura ut nått :)

Nu ska jag sortera trasig elektronik. Kul.

Byebye.


Jobb, glass och Apple.com

Jaha, nu sitter jag här på jobbet o degar igen. Min chef blev heltids-sjukskriven igår, så nu ere jag som får ta hand om butiken fram tills stängning, smart drag av chefen sett från hennes perspektiv för det är en h* massa att göra här fram tills 26/5.

Har precis räknat alla sladdar vi har till alla apparater i butiken... Det var en del.
Gömda kablar för en bra bit över 10 000 kr, så nu tycker jag att jag är förtjänt av en glass :) Ska stänga för lunch om fem minuter och hade tänkt smyga över till "Surprise". 2 kulor, kokos och marsipan! Mmm.... kanske ska äta lite mat också :)

Tänkte slänga in ett tips för er som har lika tråkigt som jag har, www.apple.com/trailers
Det är alltid lika kul o kika in för att se alla nya trailers för de kommande storfilmerna.

Mina heta trailertips är:
Hot Fuzz - Skaparna bakom Shaun of the dead's nya projekt, missa inte!
28 weeks later - Fortsättningen på 28 days later, zombie-infektions-filmen, ni vet.
Blades of glory - Ferrell's nya
Teenage Mutant Ninja Turtles - Barnfavoriterna är tillbaka!
Spider man 3
The Simpsons movie
Bee movie
- Dreamworks nya projekt med Jerry Seinfeld

Sen ett lite mer otippat tips:
Aqua Teen Hunger Force Colon Movie Film For Theaters
http://www.apple.com/trailers/independent/aquateenhungerforcecolonmoviefilmfortheaters/hd/


image13
Kan nog bli ganska så skön!



Peace!


Tv-serier eller ja... serier.

Som jag nämt tidigare så är jag ganska förtjust i Tv-serier, bra sådanna helst. Jag "lånar" över internet och sedan om jag tycker om det så köper jag DVD-boxar säsongsvis eller ibland hela serier i en låda. Man är ju ganska dum egentligen, men det är ju sjukt snyggt att ha en hel tv-serie packeterade i tjocka DVD-fodral ståendes i hyllan. Sen har ju jag haft tur o har ganska förmånliga priser via jobbet, är ju inte helt fel när man e lite prylbög med mycket "ha-begär".

Man har ju blivit lite finsmakare av tv-serier nu på gamla dagar, det går ju inte att kolla på vad som helst liksom. Eftersom jag aldrig lyckats följa en tv-serie när det sänts just på tv så är ju internet det bästa som hänt sånna som mig, Finns ju faktiskt inget smidigare. Bara att smyga runt på olika forum och läsa om vad som är nytt, vad som är på gång och vad som man har missat.
image12

Nu på senaste tiden måste jag dock erkänna att 3an, kanal 5 och 6an har skärpt sig rejält och höjt kvaliten på deras inköpta serier med minst 200% (minst). Även om de riktigt stora succé-serierna kanske inte får plats i deras årsbudget förän de börjar köra reklam varannan minut i stort sätt.
Det som är mest förvånande är att SVT faktiskt har krokat en av de bästa Tv-serier i mannaminne, Entourage. Annars brukar Canal + köpa upp det mesta som är hett i Staterna och bygga hela deras marknadsföring på det...(Rome tex)


Alla har ju sina favorit serier i sina favorit genrer.
Den stora frågan för många är ju vilken tecknad serie som är bäst. Det ämnet brukar ju dyka upp på de flesta förfester och andra tillställningar. Alla har ju olika åsikter och uppfattningar, såklart. Så jag tänkte inleda mitt Tv-serie-bloggande med att lista de tecknade favoriterna och såklart skicka med min ytterst personliga åsikt om respektive.


Förhandsfavoriten är ju helt klart Matt Groenings The Simpsons, en av världens mest framgångsrika serier med sina 18 säsonger och snart 400 avsnitt. Omåttligt populär såklart, och det är ju faktiskt en av de roligaste serier som gjorts, med en av de skönaste karaktärerna någonsin, Homer J Simpson.
image10
Hungy, hungry Homer....

Ingen kan förneka det, alla med en gnutta humor älskar familjen Simpsons. Är omöjligt att peka ut ett favoritavsnitt men jag älskar ett av de nyare avsnitten när Homer ska försöka förstöra en romans mellan Patty och Homers farsa Abe, Klassiskt.


Sen har vi Family guy, som har jäkligt rappa skämt, många "amerikansk-populärkultur" referenser och enormt många flash-backs och "it's like that time when"-inklipp.
Yngste sonen i familjen, Stewie Griffin ligger lätt i samma klass som Homer gör.
Bi-rollerna brukar annars vara de bästa i family guy, såsom den smått galna rullstolsbundna ex-polisen Joe eller den sexgalna Quagmire med sin välkända catch-phrase "giggety-giggety"". Sen är den äckliga gamla grann-gubben och hans minst lika äckliga hund ej att förglömma!


Nästa serie är American Dad, inte min favorit men visst den hade sina poäng. Det är alltid kul med amerikans över-patriotism och homeland-security skämt. Funkade efter 9/11 men tycker det har dalat jäkligt mycket. Värd att se endå, utan tvekan! Guldfisken är ju hyffsat kul endå men får inte dela loge med Stewie och Homer, sorry!


South Park. Tray parker och Matt Stones mästerverk. Antingen älskar man serien eller så hatar man den över allt annat. De flesta verkar iallafall hålla med mig om att den är klassisk, få gånger har jag skrattat så mycket som jag har gjort till de 8-åriga pojkarna och deras upptåg.
image7
Timmy och Jimmy, CRIPPLEFIGHT! Priceless...

Avsnitt som man måste se är "Erection day" och "Make love, not Warcraft".
Men det finns så otroligt många som är så otroligt roliga!
Cartman, Jimmy, Timmy och Butters är bara några enstaka av de hysteriskt roliga karaktärerna.
Det som präglar South Park är att de inte räds att driva med vem som helst och vad som helst, man undrar hur vissa avsnitt passerar förbi censur-tanten, men hon tuppade väl av efter första avsnittet :)


Sist men inte minst har vi min tecknade favorit, Futurama. också skapad av Matt Groening.
Bäst enligt mig, inte solklart men snäppet bättre än Simpsons. Humorn är smartare, budskapen är bättre och djupare, bättre animerad och helt klart skönare karaktärer (på det stora hela)
För er som inte sett serien så handlar den om Philip J Fry, ett pizzabud som lever på det glada 90-talet. Han blir nerfrusen av misstag och väcks upp tusen år senare. Han börjar jobba på en intergalaktisk budfirma och serien kretsar kring Fry och hans medarbetares olika äventyr.

Bästa avsnittet är när fry får 100$ i skatteåterbäring och bestämmer sig, efter noga planering för att spendera allt på kaffe i företagets kaffeautomat. Hysteriskt kul, kan se det avsnittet hur många gånger som helst!

image8
Fry är inne på sin tjugosjunde kopp kaffe och börjar bli lite otålig!

Förövrigt så är den gravt alkoliserade böjjar-roboten Bender det roligaste som har skapats sen Toyota bestämde sig för att lansera bilmodellen Yaris. Han blir full om han inte dricker alkohol, drömmer i hemlighet om att bli Folksångare, kedjeröker cigarrer och är kleptoman.
Tyvärr gjordes bara 4 säsonger (72 avsnitt, undertecknad äger alla 4 boxar) sen lades serien ner, en femte säsong är tydligen gjord men inte såld. Funderar själv på att tjacka lös den :)


Om man skulle göra en vanlig lista skulle det nog se ut ungefär såhär, eller ja exakt såhär:

1. Futurama

2. Simpsons

3. South park

4. Family guy

5. American dad


image5
Homer och Bender firar list-segern nere på Moe's...

Många tycker nog jag är galen som föredrar Futurama före "La famillia" men vad vet ni? :)
Kommentera gärna!

Japan bokat!

Weeho, nu är det bokat! Den 29e Juli åker vi och åker hem den 18e Augusti!
Tokyo Japan, Narita International Airport med Japan air.
Tyvärr så gav inte resia bort biljetterna,  resesäljaren sa att det skulle vara svårt o hamna under 10k/st vid just den perioden men han lyckades tamefasen :) efter lite beröm och smicker till resegubben så preliminärbokade jag 3st biljetter till oss.

Narita som förövrigt är Japans näst största flygplats och ligger en sisådär 60km ifrån centala Tokyo.
Sen ska man ju ta sig därifrån till Tokyo var det ju tänkt...
image2

Får se hur det går.... Akasaka Mitsuke eller Kokusaitenjijo? Hmmm... ;)
Ska bestämt köpa mig en reseguide till japan imorrn o läsa på lite...

Nu ska jag jobba vidare här, fick rycka in lite extra nu när min chef e gravid och har lite känningar. Det gör inte mig nått, kan ju behöva lite extrapengar till alla felåkningar vi kommer att göra på den japanska tunnelbanan :)

image3
Såhär glada blev förresten lokalbefolkningen när de fick reda på att
Robin, Johan och Simon kommer o hälsar på....
Illustrerat här med Kineser, japanerna ville ha för mycket i royalty's...


Over n' Out...  (skulle ha skrivit nått på japanska men hade inte språket installerat på datorn) hehe.

Hultsfred 2007

Yes. Idag var det nytt bandsläpp till hultsfredsfestivalen i sommar. Kunde knappt blivit bättre, ett av mina nya favorit-band kommer att uppträda, Billy Talent.
Deras senaste platta "II (2006)" är grym rakt igenom.  Favoritspåren är lätt "This suffering" och "Pins and needles" 
image1

Kommer bli sjukt kul att se dem live, hoppas för guuuds skull bara att de inte ställer in som Coheed & Cambria gjorde förra året!  Jag och Johan fick reda på att de ställt in ca 25 sekunder innan de skulle spela och fick istället avnjuta ett norskt döds-skrik-metall band....sådär kul faktiskt.

Biljetterna är iallafall uthämtade och de ligger i säkert förvar på hemlig ort, och bara väntar på att få bli utbytta mot ett tredagars-armband (och ett hultsfreds-tält om man har tur)...  Kommer bli riktigt kul!

Nähä, nu ska jag äta mat o sen ska jag träna...

Fastnat i bloggträsket...

Jaha, nu tänkte tillome jag börja blogga. Har iofs. alltid tyckt att ska man blogga så ska man ha nått intressant o skriva om.... eller ha tid att uppdatera, nu har jag tid iallafall. Har inget att göra på jobbet fram tills i juni o sen blir jag arbetslös. Butiken jag jobbar i lägger ju ner.

Har ingen aning om vad jag ska skriva om men det blir väl vardagstjafs som alla andra ;)
Är ju väldigt film, tv-serie, musik-intresserad så det lär ju bli endel sånt.
Kan även slinka med lite om teknik, bilar, träning och såklart lite "Vad ska jag göra med mitt liv-ångest" :) 


Sen har man ju två "happenings" i sommar som bloggen kanske kommer präglas lite av:
* Hultsfred 07 med Rille o Johan (än så länge)
* Japan med Simon och Johan

Det va allt för nu,
Over 'n out...


RSS 2.0