Can't stop, won't stop.

Idag är jag ledig och Johan är i skolan, hihi. Jag har precis kört ett tungt pass på gymmet och sitter framför datorn och dricker dunderhonung (proteindryck). Ska kolla på Supernatural snart och bara ta det lugnt ett par timmar. Sen måste jag och combo-Johan åka o handla. Vilket är sådär kul.


Idag bjuder jag på en sjukt bra låt av ett sjukt bra band. De kommer bli stora tror jag.


The Maine - I must be dreaming....


Peas aut.

Skön helg

Nu är jag o Johan tillbaka i Linköping igen efter en weekend i Nyköping. Det har varit riktigt kul faktiskt, käk och tevespelande på fredagen och sedan utgång på Loten för att lyssna på Dia Psalma på lördagen. Sweet.
Helgen vart riktigt lyckad.

Nu sitter vi i varsin soffa och spelar nätpoker. Jag ligger plus 40 Euro. Yee-Haw.
Jag lyssnar även på bandet The Maine. De är asbra.
Ska väl hyffsat snart lägga mig i sängen och kolla på "How i met your mother". Men inte riktigt än.


Bakfyllefilmen blev "Speedracer" och den var inte helt oväntat jättesämst...


Peace out.

Mycket väl lämplig!

Jaaaa! Fick mitt psykologutlåtande idag :)
Mycket väl lämplig, vilket är den högsta graderingen! Så jävla skönt!

Såhär skriver psykologen:

Robin ger ett intryck av att vara sensitiv, ödmjuk och respektfull. Han är rak och ärlig i sina svar, han har lätt att skratta men också att vara allvarlig. Han ger ett moget sympatiskt intryck. Är lätt att intervjua och följsam. Han har en god social förmåga. Antas också kunna sätta gränser på ett sunt sätt.

Jäklar vilken puls jag fick när jag skulle öppna kuvertet med utlåtandet i.... Nu hoppas jag bara poliserna tyckte typ samma sak. Jag kommer få hjärtattack när jag loggar in i PAS och ser antagningsbeskedet 19 November.


Den här bilen vill Robin köra någon dag... Det kanske han får också?





HÄRLIGT!

Nya tavlor!

Jag har beställt nya tavlor. Bilderna har jag tagit själv när jag var i Tokyo förra sommaren. Kommer bli sjukt snyggt!








Båda kommer vara 50x70 med svarta ramar...


Vad tror ni? Kommer det bli snyggt?
Nu ska jag äta champinion-crepes och kolla på Idol. Hehe.

Byta bil?

Idag har jag "jobbat" sista dagen den här veckan. Blev en tripp till mediamarkt för att köpa en Ipod till min jobbarkompis samt lite storhandling. Soft dag faktiskt. Imorgon blir det Nyköping för mig och Johan. Skall bli riktigt skönt att komma hem och relaxa lite. På fredag tänkte vi bada lite på badhuset samt förmodligen gå ut på krogen på kvällen. På lördag blir det Dia Psalma på.... ja, jag vet inte var de spelar. Men vi har biljetter i alla fall.

Det börjar bli kyligt ute nu. Det är inte speciellt kul. Det betyder att man måste kasta på vinterpuckar på bilen snart och av me mina vita 18-rullar. En annan sak som är lite back är att OM jag kommer in på polishögskolan så kommer jag kanske bli tvungen att sälja min pärla..... Det är det enda negativa med en plats på Polishögskolan. Men ett byte mot en polisbil är väl kanske inte såå dumt endå?



Ska jag byta min saab mot en sånhär saab? Hoppas det.




Snart är det "Vem kan slå Filip och Fredrik?" !

Plan B - Tokyooo!

Jag sitter och surfar runt på nätet. Funderar en del över framtiden, hur det skall bli i November. Får jag ett postivit besked vilket jag såklart hoppas så börjar jag ju på Polishögskolan i Januari 2009. Men det jag gör nu är att försöka bestämma mig för vad jag skall göra om jag får ett negativt besked.

Jag tror jag har bestämt mig nu.

Om jag inte kommer in Januari 2009 så kommer jag förmodligen, förhoppningsvis att Åka till Tokyo en längre tid. Vad jag skall göra där vet jag ej än. Ett alternativ är att plugga, det finns jättebra 10 veckorskurser på jättefina skolor mitt i Tokyo. Men att bo och plugga kostar ungefär lika mycket som att såsa runt på egen hand o slagga på hostel. Ca 35000:-

Man lever ju bara en gång liksom.

Sedan vill man ju kanske inte åka helt själv. Det skulle säkert funka och man skulle säkert träffa massa skönt folk men endå. Min plan är att få med mig Johan och Simon. Vill någon annan följa med så får de ju självklart det med.



Att bo i Tokyo. Jag skulle trivas som fisken i handsken...


Att bo och leva i Tokyo behöver ju inte vara så dyrt. Inte så dyrt som man kan tro i alla fall. Världens största stad har mycket att bjuda på i alla prisklasser. Boende kan man kanske tillome fixa gratis mot lite städhjälp eller receptionsjobb på ett hostel. Den dealen hade de på ett ställe vi var på förra sommaren. Inget man ska räkna med dock. Sedan känner ju vi en tjej som bor i Tokyo, hon kan säkert "hook us up" på något vis.

Man får enbart stanna i Japan 90 dagar i sträck utan visum. Men mer än 90 dagar blir jag/vi nog inte kvar. Studerar man kan man dessutom fixa studentvisum för 3000 spänn. Har beställt lite material från en internationell skola i Tokyo. Studera eller inte studera så blir det nog en resa till Japan i vår/sommar hur som helst. I vår om jag inte kommer in och i sommar om jag kommer in.

Jag saknar människorna, kulturen, arkitekturen, maten, drycken, vädret, stämningen. Ja, allt.

Jag tror jag har bestämt mig nu.



Domo Arigato Mr. Roboto!

HIMYM

Två sjukt bra teve-serier som blivit ganska förbisedda innan. Inte minst av mig...

1. How i met your mother - Första säsongen är bättre än vad Vänner någonsin var...

2. Supernatural  - Nya säsongen inleddes i veckan i USA. Första avsnittet var oförskämt bra.


Haaaaave you met Ted?

Idiocracy

Polisen JO-anmäld direkt efter biljakten


"Östgötapolisen JO-anmäldes direkt efter biljakten och skottlossningen i Strålsnäs.

- Sanslöst av polisen att öppna eld i omedelbar anslutning till en förskola. Det är att överskrida sina befogenheter, säger anmälaren jur kand Anders Eriksson från Björklinge.

JO har tidigare gjort klart att bilister som inte stannar vid fartkontroller inte ska följas efter, uppger Eriksson:

- Den här gången var det lite speciellt då bilen var stulen men efterföljandet skulle ha avbrutits omgående då bilföraren inte stannade, säger Eriksson som betonar att han inte exakt vet vad som är rätt eller fel.

- Jag tycker polisens agerande är uppseendeväckande och vill att JO granskar detta, säger han."


- Ibland undrar man ju om man skall bli polis överhuvud taget... Sanslöst. Stackars polisman som riskerade sitt liv för att skydda allmänheten, vad är tacken? En JO-anmälan.



Skulle du vilja ha "ägaren" till den här bilen lös på gatorna?


Ett till sanslöst fall...
http://www.kvp.se/nyheter/1.1074200/kennerth-fick-sparken-efter-40-prickfria-ar


Helg?

Vissa ser fram emot helgen. Inte Jag. Inte sådär jättemycket i alla fall då jag jobbar en del i helgen...

Fre 18.00-00.30
Lör 09.00-00.30
Sön 15-23.30

Men det fina med att jobba är att man får pengar för det. Ibland kan det kännas konstigt, speciellt på mitt jobb eftersom jag tycker om det så mycket :)





Trevlig helg!

Ledig dag i tredje person.

Idag har Robin ledigt. Han har sovit till 11. Sen gick han upp och åt gröt o proteindrink och spelade NHL09 tills batterierna tog slut i Xbox-kontrollen. En sisådär 5minuter. Då bytte Robin till Rockband och lirade lite trummor, vilket Robin faktiskt är lite smågrym på. Robin spelade "Times we had" vilket enligt Robin är den bästa låten i hela spelet. Ganska svår på Expert dock eftersom spelet helt plötsligt mappar om trumsettet mitt i låten. Robin misslyckades och stängde av. Nu sitter Johan och spelar Guitar Hero istället. Det låter sådär.

Idag har Robin inte tränat vilket Robin alltid gör. Istället skall Robin och Robins kompis Marcus ut och springa en längre runda ikväll. Robin skall försöka få med Johan ut på en runda med. Vilket inte alltid är helt lätt. Under veckan har Robin hårdtränat på gymmet. Det känns nu. Robin maxade ur den nya benpressen på gymmet. 385 Pounds vilket är ungefär ingen aning i kilo. Robin har fortfarande träningvärk. Skönt.

Snart ska Robin laga mat. Men precis just nu i skrivande stund kom Robin på att han saknar en viktig ingrediens. Nu får Robin tänka om. Eller gå och handla. Det blev tänka om. Robin skall nog laga kyckling och ris. Gott och proteinrikt.



Robin är stark. I benen.



På återseende.


Bäst just nu...

Musik:

Gym Class Heroes nya platta "The quilt"



Tv:

Entourage, fortfarande...



Bubblare, Dexter, I ditt ansikte och Vem kan slå Filip och Fredrik...

Film:

Wall E



Övrigt:

Min nya dator.




Now you know .:)


Oktoberfest!

Woho! Vi ska på Oktoberfest, världens största ölpartajj! Fyfan vilka stora pringlor jag skall äta. Och korvar. Och dricka öl.





Tre dagar. Fyrstjärningt hotell. Mycket öl. Skönt sällskap. Kan bli historiskt.

Äntligen...

Nu ska jag ta tag i mitt vanliga liv igen, nu kan jag återgå till det normala. Jag kan koppla bort allt vad polisintervjuer, psykologsamtal, harres test, UniQ-test och coopertester heter. Allt är över, jag har tagit mig igenom allt. Det enda som återstår nu är en enda lång jäkla väntan. 2 månader närmare bestämt. Usch. Jag skall verkligen försöka att koppla bort och inte tänka alls på att mitt liv kan ta en sjukt drastiskt riktningsändring om 2 månader. Visst.

Hur känns det då? Den frågan har jag fått ett par gånger de senaste dagarna. Jag kan ärligt säga att jag inte har en aning. Spontant så känns det bra. Ska försöka göra en liten "Recap" över min långa väg hit med tillhörande kommentar.

Svenskprov - 4 fel av typ 60 - Inga problem.

Myndighetssamtal - Tror jag fick bedömningen lämplig/väl lämplig då jag har kommit så långt nu

Fysprov - bland de snabbaste på löpning, hinderbana samt inga problem på lyftprovet.

Begåvningstestet - 1 poäng från en 6a vilket är ganska långt över medel. Testet är långt ifrån det man gör på mönstringen och psykologen bedömde att min "6a" där motsvarade en 8a på mönstringen.

Läkarundersökning - 6a på ISOKAI vilket är typ medel för män. Kunde nog ha dragit mer men jag är nöjd endå. Perfekt syn och snudd på perfekt hörsel. Ingen anmärkning fick jag av läkaren vilket är bra.

Psykologintervjun - 1h flöt på otroligt bra, är mycket nöjd med min prestation. Avslappnat och jag tror jag får högt betyg. Har beställt mitt utlåtande så får nog reda på det betyget i veckan. På mönstringen fick jag en 9a vilket är högsta betyg. Tror inte jag blivit knäpp sen dess.

Polisintervjun - 1h som jag inte är lika nöjd med men jag ger mig själv godkänt endå. Polisernas uppgift är att pressa en så mycket som möjligt och ställa jobbiga/svåra frågor som man får resonera kring. Man får göra ställningstaganden och man blir hela tiden ifrågasatt. Vissa upplevde det som psykisk terror. Jag tyckte det var helt ok, men jag var lite stel och nervös i början. Mot slutet blev intervjun mycket bättre och avslappnad. Jag är nöjd med mina svar "over all". Tänk er det ni som brukar bli nervösa bara när det ligger en polisbil bakom er ute i trafiken...

Många faller säkert bort på intervjuerna, mötte en del som blivit knäckta av såväl poliser som psykologer. Man får verkligen försvara sin motivation och sina chanser.

Jag ger mig själv kanske 65-70% chans att komma in nu till Januari 09.
900 sökanden kvar med 350 platser. Psykologen påpekade att om jag ligger lika med en tjej så väljer de tjejen. Polisen vill som alla säkert vet ha in mer tjejer. Det får man acceptera. Tråkigt bara att det var sjukt många tjejer på pliktverket, så trodde jag aldrig jag skulle uttrycka mig. Haha. Men man får se det som att då är man en jäkla bra kille eftersom man är där. Om man ställer mig mot bara killar så tror jag att jag har en hyffsad chans. Jag har trots allt kommit en bit sen vi var 7500.... Sen är det ju polisens minsta antagning sedan urminnes tider. Mycket är emot mig med.


Nu hoppas jag bara att jag går igenom SÄPO's alla filter och register, hehe. Men jag har inget att dölja.
Men som en av poliserna påpekade "Inte ens vi vet vad de har för register"



Nu skall jag laga pasta och sedan ut o springa...
Hoppas alla håller tummarna för mig framöver!


RSS 2.0