Håll er till nudlar kinamän!

Idag har jag jobbat. Hela långa dagen. Föutom lite för då åt jag Mcdonald's nya burgare, Asian Beef. Den smakade sur tant. Jätte, jätteäcklig faktiskt. Men det var ju asia-touch på den i alla fall. Den hade såndär brun sås som all mat i Japan hade. Och gurka.


Det är förhoppningsvis inte människobarn i Mcdonald's nya Os-burgare men hund kanske? Smakar så i alla fall...


Kommer för övrigt hem till Nyköping imorgon. Igen. Ska nog vara med lite på karnivalen på fredagen. Kanske har jag skäl att fira? HOPPAS!

R&R

Idag har jag vart hos naprapaten och försökt fixa min halvtrasiga handled, den gör lite ont ibland när jag belastar den tungt. Jag har vart på en behandling innan så detta var min andra. Det vart knappt bättre efter förra behandlingen så jag hoppas verkligen det blir bra nu. Speciellt med tanke på att varje besök kostar sisådär 900 jenka-tuggummin. Jag har fått akupunktur båda gångerna och det är ganska coolt. man blir liksom helt avlappnad.

Sedan åkte jag ut till Johan som var nyhemkommen från Malaysia. Jag tyckte han behövde lite sol så vi åkte och badade. Men vi hann spela lite rockband först. Det var riktigt nice att ligga i solen och steka lite, vi badade i rinkeby vilket är vårat gamla ungdomshäng-ställe. Det var riktigt skönt i vattnet.


Det är dyrt med Naprapatbesök...


Johan och jag planerade även lite för inflyttningen hos mig. Vi har kommit fram till följande:

1. Vi kommer att ha 2st LCD-TV, en 40" och en 32"
2. Vi kommer att ha 2st Playstation 3
3. Vi kommer att ha 1st Xbox360 - med rockband och guitarhero och whatnot.
4. Vi kommer att ha 1st Wii
5. Vi kommer att ha 2st "hemmabios"
6. Vi kommer att ha 2st datorer
7. Vi kommer inte ha brist på saker att göra :)

Nu sitter jag i Linköping och dricker ramlösa och är överlycklig för jag hittade precis en sandwich i frysen. Yehaw. Peace out.

P.S - På fredag får jag besked om CT-testerna. Håll tummarna!


Segdag.

Idag sitter jag och väntar. Idag är det första dagen på v.31, veckan då kallelsen till CT-testerna skall skickas ut. Idag har jag suttit framför datorn och kollat på film och serier och uppdaterat mejlen 100 000 gånger. Inget mejl utskickat än så länge, man får ju ett mejl i vilket fall som helst men rekryteringen är tydligen inte riktigt klara med gallringen. Hoppas att de är det snart. Börjar bli lite otålig, men den som väntar på något gott...

Jag har faktiskt varit ute i solen lite idag, tvättade bilen och tog en sväng till Autosound. De hade stängt. Snart skall jag och min bror åka till skavsta och växla in en helvetes massa euro...

Kan inte mejlet komma snaaaaart?! Med positivt besked förstås ;)

Antisocialt beteende?

Jag har konstaterat att jag internethandlar för väldigt mycket varje månad. Jag köper allt på internet. Kläder, bildelar, teve-spel och diverse andra kul grejer. Jag börjar misstänka att det är någon form av undertryckt anti-socialt beteende hos mig. Jag har kommit på att jag verkligen, innerst inne verkligen hatar att shoppa. Shoppa i ordets ursprungsmening det vill säga, "gå på stan" kanske man skulle kunna kallad det med. Usch.

För 5 minuter sen besökte jag www.junkyard.se - världens bästa kläd-site. De råkade ju ha 40% rea så jag slog till på 3 tishor och ett par rip curl jeans.

Bild nr 3 köpte jag.....men i lite mer maskulint utförande, likadant tryck dock. Stormtrooper tishan har kostat 500:- och den har jag suktat efter länge!

Ni måste ju hålla med att det är otroligt smidigt att slippa gå runt bland svettiga gubbar och skrikiga barn varje gång man behöver nått. Hade det gått att handla mat på nätet hade jag gjort det med. Lovar.

Nu ska jag kolla lite på Supernatural (kung-serie) och äta ölkorv (kung-snacks). För övrigt är det skönt att vara i Nyköping igen.


Peas aut.

Dagens asgarv.

Jag dör. På riktigt, jag håller på att dö av skratt. Jag sitter och skrattar högt för mig själv, helt ensam i en tom lägenhet i Linköping. Jag har nog suttit och skrattat i säkert 25 minuter nu. Vad jag skrattar åt....? Se själv:

 

Det finns så många sidor av denna film som är så otroligt roligt. Hennes "lek" med pistolen innan och hennes minspel då. Sedan kan man ju fråga sig varför i hela friden man springer däifrån? Vad gjorde hon mot mannen för att förtjäna detta? Se den, se den många gånger. Det har jag gjort.  

Väntans tider...

Som många säkert redan vet och som jag annars nämde i mitt "första " inlägg så är jag i full gång och söker mig till polishögskolan till Januari 2009. Det är första gången jag söker och jag hoppas ju såklart att jag går hela vägen på en gång, skulle underlätta en hel del. Såklart.

Det var nog ungefär 1 år sedan jag bestämde mig för att jag ville bli polis, även om det legat i baktankarna en längre tid innan. Då stod jag och knegade som säljare på Audio/video i Nyköping och längtade bort. Kände inte att jag utnyttjade min fulla potential på det stället riktigt. Ville i ärlighetens namn ha lite spänning och utmaning i vardagen istället för att bråka med otacksamma kunder och kränga platt teve's.

Jag kollade upp lite vad som krävs för att komma in. De flesta har väl koll på att det är ganska svårt att komma in trots allt likaså jag. Det finns vissa krav som man måste ha för att ens få lägga en ansökan, de kallas formella krav och lyder som följer:

  • Svenskt medborgarskap
  • Lämplig för polisyrket (personliga egenskaper och laglydnad)
  • Fylla lägst 20 år under antagningsåret
  • Körkort för bil (B-behörighet)
  • Normal fysisk förmåga. (Du får inte lida av kroniska sjukdomar eller ha sådana belastnings- eller förslitningsskador som kan komma att försvåra dina möjligheter att fullgöra polisyrket.)
  • Simkunnighet (intyg ska bifogas ansökan)
  • God synskärpa
  • Normalt färgseende
  • Fullgod hörsel
  • Grundläggande behörighet för högskolestudier
  • Särskild behörighet i följande ämnen:
  • Svenska B
  • Historia A
  • Samhällskunskap A
  • Högskoleprov eller Högskole-/universitetspoäng (30hp nya systemet)

  • De "riktiga" kraven för att ens vara konkurranskraftig är såklart högre i de flesta fall.

    Det som fattades för mig för att ens bli behörig var Historia A och högskolestudierna/Högskoleprovet plus ett simprov. Historia A läste vi inte på den flygtekniska gymnasielinjen jag gick, så det var bara att anmäla sig till en Komvuxkurs på helfart 100h. Det var ganska jobbigt faktiskt men flöt på bra. Jag gjorde allt hemifrån så det var skönt. Andra steget var att antingen skriva ett högskoleprov eller söka lite kurser på universitetet. Ni kan säkert lista ut vilket av detta som är mest meriterande... Jag sökte såldedes lite fristående kurser på Linköping universitet inom beteendevetenskap. Kulturkontraster, etnicitet och migration, mångfald i samhälle och arbetsliv och våld, kön och makt. Mycket intressanta kurser och de kommer säkert komma till nytta i ett framtida polisyrke (förhoppningsvis). Simprovet gjorde jag för övrigt på Hjortensbergsbadet i Nyköping och det vara inga problem, man skulle rädda lite dockor och dyka från kanter och simma lite längder. Peanuts.

    Yrkeserfarenhet är något som rekryteringen lägger stor vikt på och även om jag hade och har ganska lång erfarenhet så kände jag att det fattades lite jobb med människor. Därför sökte jag ett jobb som personlig assistent och fick det första jag sökte. Där jobbar jag ju än idag och stortrivs. Jobbet som personlig assisten har gett mig otroligt mycket. Rekryteringen lägger även vikt på kringaktiviteter och fysisk aktivitet. Så jag skrev upp mig på lite självförsvarsklasser, Krav maga vilket är den tekniken polisen använder sig av. Är idag på P1 nivå inom Krav. Utöver det så har jag under det senaste året tränat i stort sett varje ledig tid jag haft.

    I April i år så var det så dags att lägga sin ansökan till polisen. Det gör man genom att logga in i ett system som heter PAS och ligger på Polisens hemsida. Där fyller man i alla sina uppgifter, laddar upp meriter och intyg, skriver personligt brev osv...

    2008-03-19 så fick jag ett meddelande i PAS-systemet att jag kommer att kallas till Svenskprov och myndighetssamtal. Det första steget i processen. Svenskprovet gjorde jag här i Linköping, på konsert och kongress och det gick mycket bra. Tror det var 60p och jag hade 56 eller något sådant. Man läste korta texter och tolkade dem, typ läsförståelse. Efter avklarat svenskprov blev jag kallad till ett sk. Myndighetssamtal där man träffar två stycken poliser som intervjuar en om vem man är och vad man har för värderingar och om man överhuvudtaget passar som polis. De frågar massa roliga frågor och man för göra lite ställningstaganden, man får även stå till svars för sin vandel om man har någon (tidigare straff). Jag har ingen. De ger sedan RPS (rikspolisstyrelsen) ett betyg på den sökanden, som jag förstått det är det: Ej lämplig, lämplig eller mycket lämplig. Vet inte vad jag fick, det får man reda på senare tror jag. Intervjun kändes mycket bra i alla fall.

    Efter intervjun gallras ganska många bort, av de 7500 sökanden från börjar gick bara ca 2200 till fystesterna. 2008-05-06 kallades jag till fystester. De skulle utföras i Sundbyberg i Stockholm den 12 juni. Fystesterna går ut på att man löper 2km på tid, springer en hinderbana och släpar en 77kg docka "i säkerhet". Det gick mycket bra och jag blev godkänd.
    Tror att ca 500 missade fysen så nu är det "bara" 1700 kvar som slåss om platser till CT-testerna, vilket är det sista steget innan skolan. CT-testerna får ca 800 åka på och av dessa 800 så får 350 lyckliga plats på de tre skolorna i vårat avlånga land. Detta är så vitt jag vet polisens minsta antagning någonsin, vilket såklart är sjukt tråkigt. Vanligtvis under de vanliga antagningarna får 800-900 plats på skolorna.

    Så nu väntar jag alltså på att få reda på om jag kommer vidare till CT-testerna i Göteborg. Jag har ca 50% chans att komma vidare och kommer jag vidare har jag ca 50% chans att komma in. Hyffsade odds med tanke på att när jag började söka hade jag 4% chans(!). Nu är det bara att hålla tummarna! Som ni ser har jag jobbat en del det senaste året för att komma dit jag är nu, det skulle vara lite av ett nederlag om man inte får åka på CT.

    Kring vecka 31 skall kallelserna till CT-testerna skickas ut dvs nästa vecka, kan knappt vänta!
    Önska mig gärna lycka till i gästboken så känner jag att jag har lite stöd! :)



    Med lite tur så.......


    Återuppstående blogg med trötta betraktelser...

    Jag har inte skrivit blogg på säkert ett år snart. Men har endå känt att jag saknat det en del. Så jag tänkte helt enkelt börja igen, det händer ju endå en hel del intressanta saker i mitt liv just nu. Inte minst pendlande ansökning till polishögskolan kursstart Januari 2009. Sedan ska ju faktiskt Johan flytta in hos mig här i Linköping till Hösten, då vi båda ska plugga lite vid universitetet. Kommer bli sjukt kul faktiskt. Lita på att det kommer anordnas en och annan fest. Risken finns att det blir en del "vardags öl" och teve-spelande med. Sånt är ju lite av livets krydda så jag klagar i och för sig inte.

    Det går ju även att skriva lite om min bil här också, finns säkert någon mer som är intresserad (?).
    Jag tycker i alla fall det är skojigt. Sådeså.

    Ibland är det skönt att bara skriva om strunt med. Jag reflekterar faktiskt en hel del på allt mellan himmel och jord. Sånt måste man få ventilera ibland. Finns ju mycket sköna teve-serier att tipsa om och bra musik som inte kan gå olyssnad.

    Inleder min comeback således med en Bäst just nu helt enkelt...

    Bästa tv-serien just nu: Supernatural, om två bröder som jagar spöken och annat bus. Måste lägga till en bubblare, Generation kill med Alexander Skarsgård i en av huvudrollerna. Irak-krig är alltid skoj.

    Bästa bandet just nu: Army of me, rullar runt i min ipod på repeat trots att den nya 4GB är fylld med annan musik.

    Bästa snackset:  Naturgodis, BBQ-kryddade cashews och såklart färska svenska körsbär!

    SÄMST just nu: Att min j* * * * * Ipod Nike+ sensor har dött. Helt omotiverat. Väldig onödigt. Inte jättesugen på att lägga 300:- till på en utbytes. Damn you Nike!


    Trasig är för övrigt ett ganska roligt ord. Nu känns det hela lite bättre...

    RSS 2.0