Finally

Woho. Inatt sorterades försändelsen i Örebro. 13-14.00 skall mitt paket vara på Ica Nyköp i Nyköping. Hoppashoppashoppas.

Min ögonsten har stått still i 1½ vecka. Det har den inte gjort sen jag köpte den. Men nu får jag min styrbox, då blir det 245 friska hästar och 370 urstarka newton. Adaptionstid (lugn körning) 10 mil sedan kan jag rejsa hur mycket jag vill :)

Nog om detta. Bara jag som är intresserad endå. Typ.

Igår var jag på jättetrevlig spakväll med jobbet. Lite god mat och trevligt folk blandades med massa sköna behandlingar.
Det görs säkerligen om.

Nu skall jag döda lite tid fram till paketleverans hos Ica. That means Top Gear!

Nu återstår bara och se vad som händer på nyår? Hehe.









Work = Relaxation

Åh, jag är bakis och seg. Såhär dålig har jag aldrig vart. Kul kväll dock!

Tur att jag ska på Spa-kväll imorgon med jobbet.

60 min klassisk massage och 30 min ansiktsmassage.

Och som grädde på moset så har jag betalt.



Nu ska jag snart kolla på Erik & Mackan. Inte missa!

Heddå!

Krogen suger.

Jag har på senare tid blivit rätt så kraftig motståndare till allt vad restaurang och krogar heter. Inte för att jag inte tycker om att gå på restaurang eller krogen, men för att de flesta ställen totalt suger och blåser oss stackars hederliga konsumenter. Vi är så sjukt lurade. Dags att slå tillbaka.
Jag har disskuterat detta med många personer, både insatta och utsatta.

Hur mycket pengar tjänar inte krögare på oss "dumma" medelsvenssons med lite över på lönekontot varje månad?
Alla gillar ju att ha kul och gå ut och dansa och träffa människor eller hur? Ja. Men det inte jag förstår är att det MÅSTE bli så jäkla dyrt varje gång? Missförstå mig rätt, jag är varken snål eller fattig bara principfast.

Till att börja med så måste man punga ut mellan 60:- och 100:- kr bara för att komma in på ett ställe. Varför? Varför i hela friden måste man det? För att man nyttjar lokalerna? Åh tack så mycket snälla krögare att jag får vara inne hos dig och konsumera. Mycket snällt. Var annars gör man så?!

Ibland får man även lägga 20:- för att lämna in sin jacka. Återigen, varför? "Vi ansvarar ej för värdesaker" Vad fan tar ni betalt för då?!

Nu har man lagt en timlön på att bara komma in på stället. Det är fan bra gjort.

Då vill man ju såklart ha en öl eller en drink eller vad man nu dricker. Stor stark brukar ju de flesta killar köra på. Mycket för pengarna påstår vissa. Stämmer det verkligen? Tveksamt. Man borde faktiskt döpa om en stor stark till en "stor äcklig blasköl". Hur utspädd är inte den ölen? Ser-i-öst? Jag har hört många olika rykten om vad krögare betalar per liter fatöl men det senaste var 2:- / litern. Egentligen skulle det lika gärna kunna vara 12:- litern, spelar ingen roll. Är sådant sjukt påslag endå! Så äckligt fult tycker jag. Att den sedan är utspädd eller gammal eller återanvänd eller vafan den nu smakar hjälper inte heller direkt.

Vad betalade du för din senare "Stor stark" ? Hur många stor stark tror du de säljer på en kväll? Hur mycket marginal blir inte det? Massor.

Om man nu valde att köpa en drink istället kanske man slipper bli lurad lika mycket, eller? Nja.
Jag beställde en "Redbull & Vodka" på Tellus i Nyköping för ett par veckor sedan. Det skulle jag inte gjort.
Jag fick en Powerking & Jeltsin. På riktigt. Inget skitsnack. Jag lovar. Nittioåtta jävla spänn kostade den. Som jag sa innan, jag är varken utfattig eller snål men jag hatar att bli LURAD.



Räkneexempel:

Powerking på Willy´s - Fem kronor tror jag det är. Köper man en platta blir priset närmare 4kr styck tror jag.
Jeltsin vodka - Jag betalade 80:- för en sjuttis på Finlandsbåten förra helgen. Då kan ni tänka er vad en krögare betalar men vi räknar att de betalar lika mycket för en liter. Snällt, jag vet.

1 liter jeltsin + ca 10 powerkings (kostar mig som privatperson 130kr)  = 16 st 6or "Redbull och vodka" (á 98kr som krogen tar betalt)  = 1568kr

Krögaren har alltså försvandlat råvaror för 130kr till 1568kr. Snällt räknat. Väldigt snällt räknat.



Jag brukar dricka Miller flasköl. Kostar 14kr på systemet. Rätt dyrt om man jämför med andra ölsorter. På krogen kostar den 45-50:-. Jag tror inte krögare betalar 14kr styck för dem. Och OM de nu skulle göra det så tjänar de rätt gött endå.

Jag vill inte ens gå in på hur mycket fusk det är i krogbranchen heller! Två kassor, ägarbyten, lågavlönade "Bartenders" och blackjack. Jag pekar såklart inte fingret på något ställe här i Nyköping men det förekommer ju säkert.


Sämre service än på en krog får man nog leta efter.
Ett exempel på dåligt beteende från krogpersonal och arrangörer är förköp av biljetter. Varför förköper man biljetter? Dels för att man vill komma in före de som inte varit smarta och köpt biljetter. Dels för att man INTE vill stå i kö.
Vad gör arrangörerna? Samlar alla i en kö eller tar två köer som de släpper in samtidigt. RUTTET!



Jag tycker man borde bojkotta hela skiten. På riktigt. Vem fan bryr sig. Fram med studentställena som i Linköping där en öl kostar vad en öl kostar! Krogen är nog det enda stället där folk inte ställer några krav. Varför det?! Vakter med ett samlat IQ på 32 (exklusive en tjej i Nyköping som är den trevligaste dörrvakt jag träffat. Resten tror att de är med i nationella insatsstyrkan), Bartenders som dricksar sig själva, långa onödiga köer med folk som tränger sig eller blir insläppta före alla andra för att de känner nån som känner nån. Ställ lite krav, man är KUND hos dem. Man behandlar inte kunder hur som helst.

SÄNK PRISERNA och köp en ny BMW vartannat år istället för varje år är mitt krav. På riktigt nu. Största bluffen i modern tid. Skippa inträdet med. Och ha garderob med garanti eller utan helt gratis.


Annars så stannar vi på förfesten så kan ni dricka er blasköl själva!


Tack för mig.












Snart så.


Om några dagar så skall jag ha kul med min bil.


Catch me if you can!

Jultider

Jag sitter på jobbet som vanligt. Har kollat på lite sunes jul och ätit en magnum precis. Går väl hem runt 23.30 typ.

Snart är det jul. Ska bli otroligt skönt att komma hem till Nyköping och träffa familjen lite. Händer inte allt för ofta att hela familjen är samlad. Jag är ledig fre-måndag, på måndagen skall jag ner till Linköping för att ha spa-kväll med jobbet. 60min klassisk massage och 30min ansiktsmassage. Nice. En julklapp från min kära arbetsgivare.

I söndags fick jag även min födelsedagspresent. En hel middag med jobbarkompisarna på en jättefin restaurang. Jag åt hummersoppa till förrätt, anka med apelsinsås till huvudrätt och fransk créme brulé till efterrrätt. Sjukt gott. Tack jobbet!

Innan jul blir det dock kryssning med de vuxna männen som gör saker tillsammans. Denna gång mixar vi till det lite och kör en kryssning med Birka paradise. Vad som helt kan hända. Kommer nog bli skoj som vanligt, det brukar bli kul när vi tar en resa.

Man måste ju ta tag i julklappsköpandet med. Dammit. Alltid ute i sista minuten. Vad tror man liksom? Att det ska komma bättre klappar ju närmre jul man kommer. Tveksamt.

Vad ska man själv önska sig i julklapp?! Jag funderar på Resistance 2 till Plejstejsion3. Och/eller en ruskigt bra stekpanna alá Tefals Jamie Oliver. Även om de inte är bäst. Man märker att man börjar bli gammal när man skiter i om man får några julklappar eller inte. När man bryr sig mer om julmaten än klapparna, då börjar man bli till åren. Jag måste skaffa barn snart känner jag. Så jag kan köpa lego och stora eldrivna monstertruckar som man kan åka i. Mina barn kommer bli sjukt bortskämda. Jag har liksom inte ens några syskonbarn att lattja med. Illa.


När ska jag få en ursäkt att köpa den här?! Som jag har väntat....




God jul och så vidare...


Medvind

Jag blev som vissa kanske vet antagen till grundutbildningen för SBP (särskilda beredskapspolisen) och det känns såklart jättekul! Jag ser verkligen fram emot kursstarten som är 2 Mars och sedan 3 veckor framåt på heltid. Efter det blir det en månad ledigt för att sedan fortsätta med två veckor till. Kursprogrammet ser ni nedanför och jag ser såklart fram emot vissa saker mer än andra men allt verkar skitkul! Ett stort steg i rätt riktning!

• Polislära
• Sjukvård (L-ABC, HLR)
• Självskydd
• Handfängsel
• Gripandetekniker
• Expanderbar batong
• Kartkunskap
• Radiokommunikation
• Fordonskontroll
• Brandskydd
• Handhavande och brukande av skjutvapen
• Eftersök av försvunnen / farlig person (enligt MSO-konceptet)
• Taktiskt genomsök av fastighet
• Ingripande mot folkmassa
• Utrymning, evakuering och bevakning (vid t.ex. farlig smitta)
• Polisiär kommendering
• Trafikdirigering
• Alkoholutandningsprov
• Grundläggande CBRN och explosiva medel
• OC-spray
• Kommunikativt och taktiskt förhållningssätt




En beredskapspolis skjuter CGA5P....


Jag längtar till mars.

Unika besökare?


Hur många unika besökare har ni på er blogg varje dag? Ah....Aah ah?
Notera uppgången från 6 besökare igår till 132 idag. Vad hände?

Något skumt är det. Hehe.

Panchissar...

Sitter på jobbet och tar de lugnt. Började 06.45 imorse. Slutade 23.30 igår.... Inte mycket sömn. Segt.

Igår bevittnade jag en ganska underlig sak. Jag hade vart och handlat lite till jobbet och var på väg till bilen då en liten hyundai skenade med backen rakt in i en nyare Volvo V50. BANG! Såg ut som den lilla bilen skulle fortsätta över volvon men det gjorde den inte som tur var. Jag gick fram för att kolla hur det stod till och såg att det handlade om ett äldre par som förmodligen var ute på sin årliga biltur. Föraren försökte rejsa iväg med tanten halvt hängandes ur bilen, men eftersom gubben inte direkt kunde köra bil innan så var han inte kapabel till att rymma heller. Jag ställde mig framför bilen iaf och sedan klev tanten ur. Hon verkade sådär med i matchen då vi tittade på skadan på volvon tillsammans. "Det där var ju inte så farligt, jag känner ingen bucka i alla fall" sa hon. Fronten var helt uppskrapad och lyktglaset var skrapat (går ej igenom besiktning och ett nytt kostar väl typ 1500:-) Skrämmande, hade jag inte varit där hade de med största sannorlikhet åkt iväg.

Ännu mer skrämmande var farbrorn som körde. Han kunde inte ens gå. Hur kan man förväntas att kunna köra bil?
Han var inte helt med i skallen heller. Han frågade mig vad som hade hänt. "Bilen bara skenade" påstod han. Mmm, ok farbrorn. Men hans förra bil var säkert en T-ford och de hade ju inte backväxel.

Hursom så gick jag in på affären och frågade om de kunde ropa ut reg-nr men det kunde inte kassörskorna för de var för upptagna med att tugga tuggummi och läsa aftonbladet. Så jag tog regnr på båda bilarna för jag var tvungen att åka. På kvällen ringde jag ägaren till Volvon och han var evigt tacksam för hjälpen! Hoppas för allas skull att gubben åker för smitning. Då slipper vi honom på vägarna.


Jag kan ställa upp på gratis bussresor för alla över 60. Bara de inte kör bil!

Hoppas verkligen att någon skulle göra samma sak för mig om de såg min bil bli våldtagen av pensionärer.
Dagens goda gärning. Done.


BerPol

Nu har jag haft min intervju hos SBP (särskilda beredskapspolisen). Det var jag och ca 10-15 killar till. Många från försvaret och de flesta i 30-35 års åldern. Efter en kort info och lite redogörande av tider så hade jag min intervju. Den var över ganska snabbt och de tyckte det såg mycket bra ut eftersom jag är så långt fram i uttagningsprocessen till PHS och hade så bra omdömen. Han som intervjuade mig trodde med största sannorlikhet att jag skulle bli antagen. Woho!

Då får jag en hel del gratis asså. Under 5 veckor får jag bla polisjuridik, poliskunskap, polistaktik mm mm samt utbildning på OC-spray, batong och Sig sauern (polisens pistol)

Några meriter som kanske kan vara bra att ha inför kommande sökningar till PHS?

Ser verkligen fram emot att få besked. Skall komma innan jul. Sedan är det bara att vänta tills i mars då utbildningen startar! :)


En beredskapspolis i snön.

Nu är det snart Boston tea part-eeeeey!

Pappa betalar.


Älskar folk som driver med folk som tror att de är något för att deras pappor är rika. Skön låt med.

Bemärkelsedag

Idag är min födelsedag. Nu är jag 24. Det har jag firat med att träna och sedan ta det sjukt lugnt. Skönt faktiskt.
Ikväll ska jag laga Entrecote och potatisklyftor med nån känd kocks köp-bearnaise. Saaa-weeet.

Jag har även lyssnat på "The Bravery" på gymmet idag. Ett mycket bra band. Smakprov.

Kollade in "nya" serien Flashpoint också. Om nån elitpolisstyrka i USA. Den sög. Mycket. Jättemycket.
Skådespelarna var urkassa faktiskt. Speciellt tjejen.

Ikväll ska jag fortsätta att ta det lugnt och kolla på teve. Käka min goda mat och sedan toppa med lite Ben & Jerry's Chocolate fudge brownie. Oförskämt gott. Där försvann mina 2km i trackmaskinen på gymmet idag :)


Har ni inte provat? Gör det! Jag gillar inte choklad så mycket i vanliga fall men den här slår allt!




Peace out och TACK för alla gratulationer, värmer i vinterkylan! :)




Meh, Facebook då!



Det här hittade jag på familjesidan fejsbook idag. Wtf?

Beredskapspolis?

Jag är ledig. Idag gick jag upp 06.45.... Sa jag att jag var ledig idag?
Jag har strulat fram och tillbaka med verkstan och min racekat. Men nu sitter den på och bilen går och låter otroligt bra. Lite nykär i bilen faktiskt. Kommer bli nice med nya programvaran sen också.

Annars tar jag det mest lugnt. Kollat på Pineapple express idag. Helskön.
Har även läst regeringens rapport om användandet av särskilda beredskapspolisen. Spännande läsning faktiskt, speciellt eftersom jag ska på Info och intervju hos dem på Måndag.

Som särskild beredskapspolis får man 5 veckors grundutbildning på heltid. Man får juridik, självförsvar, vapenutbildning (OC-spray och Sig sauern) mm.... Man blir lite som en "deltidspolis" som kan kallas in om något särskilt och extraordinärt händer. Kanske tex bevaka ett område som blivit bombhotat eller dirigera om trafiken vid olyckor osv... Göra sånt som yrkespolisen inte prioriterar och säkert uppskattar hjälp med.

Skall bli riktigt spännande, jag hoppas verkligen jag blir uttagen. Just nu finns det 1000 beredskapspoliser i Sverige och den siffran skall upp till 1500. För 1 jan 2009 kommer det nya bestämmelser om användandet av särskilda beredskapspolisen. Meningen är att de skall användas mycket mer.

Som beredskapspolis jobbar man som vanligt med sitt ordinarie jobb men händer det något och man måste kallas in så är det bara att sticka. Detta får arbetsgivaren skriva på och godkänna och som jag förstår det är man alltid på "jour".


För mig passar detta perfekt tills jag en dag börjar plugga till yrkespolis (förhoppningsvis)



Nu ska jag göra något annat.

RSS 2.0