Mööt

Har stört mig lite på ett fenomen som har pågått ett tag nu. Läste återigen i aftonbladet idag om någon "speciell" kock som tar jäkligt mycket betalt för en maträtt som de komponerat. För ett par veckor sedan var det nån pizzabagare som knådat ihop världens dyraste pizza med hummer och rom och nån lufttorkad gammal skinka från italien. Dessutom hade de bladguld på den! Japp, bladguld.  Smakade tydligen ok enligt nån lycklig reporter som blev ditskickad för att smaka.

Idag var det en kock i stockholm på nån liten restaurant som tog 6000:- för en lunch. visserligen förrätt, varmrätt och efterrätt men ingenting kostar 6000:- !  HELT SINNESJUKT! fattar inte tidningarna att ingen äter det där!? De sätter bara ihop nå skit och sätter en fet prislapp på det, då helt plötsligt är det jätte exotiskt och måste provas! Ska öppna en korvkiosk och så ska jag göra en korv med rysk kaviar och ett guldhalsband på, sedan toppa allt med lite diamanter. Sedan ska jag ta 1000 000:- för skiten och ringa aftonbladet. Lovar att de dyker upp med en matkritiker inom 20 minuter!

Lite samma fenomen som i MTV's cribs och alla kändisar i USA. Alla har en mercedes, en silver merca med en fet V12a i. Ingen vet nånting om bilen, eller kör den för den delen. Ingen tycker egentligen om den, men eftersom den är dyrast ska alla ha den! Ari Gold i Entourage är smart, hans frus merca är egentligen en 300 men han har bytt ut emblemet bak mot ett 500-märke :) Hon märker ju ingenting ändå! 98% av ägarna vet säkert inte skillnaden!!!

image225
Minst bil för pengarna? Ohja!



Jaja, jag hade säkert också haft en merca om jag va rik (dock inte modellen på bilden och de-fi-ni-tiiiivt inte i silver)men jag skulle fan aldrig betala mer för mat än 200:- / måltid!

I Linköping

Som sagt innan så är jag i Linköping och fixar. Pluggar sista veckan historia och har hat första intoduktionen för min kulturkontraster kurs. Verkar spännande. Enda killen so far på hela kursen.... Hehe.

Sedan har jag tränat en massa, bland annat krav magan 2 pass. Så sjukt kul och sinnessjukt jobbigt, ingen mesträning i början direkt. Kör 3 ggr i veckan mån, ons och fys/sparring på lördagar.

Sedan ska jag reflektera över en ny sak som jag upptäckt..... Internetgraffiti. Igår när jag och Linda kollade på evan almighty (såklart hyrd på.....erhm. statoil) så var det nån som hade lagt in slutet på Harry Potterböckerna i en tv i bakgrunden i filmen. Förstår ni? Integrerat i filmen. hehe. Det stod.... näää ska inte förstöra något, tur att jag inte kunde bry mig mindre om Harry Potter iaf. Annars hade man nog blivit lite arg. Måste nog iaf erkänna att jag gillar filmerna :)

Aja, nu ska jag få lite powersleep, Linda är på Munchenhobengloben eller vafan de hette, nån ölfest typ, sahara hotnights spelade osv.... aja. Imorrn ska jag skriva en hel veckoinlämnngsuppgift och plugga för "sluttenta" på Historian......den är på fredag. Hehe.

Gudnajt.

Hemma och fixar me Fejsboken.

Nu är vi hemma igen, det märks på att jag skriver med Å Ö Ä va? :) hehe. Aja, OM någon skulle vara intresserad så kommer alla 1000 bilder upp på Facebook idag.... [email protected] (facebook namnet asså) Enjoy!

www.facebook.com

Hamtning...


Till mamma och pappa-Robin.
Vi flyger fran Amsterdam 2105, landar ca 23-2330. Vore bra om ni kunde kolla upp vilka som kan och inte, vi har ju ingen annan kontakt med omvarlden.

Simons foraldrar: 015574684
Johans foraldrar: 015570139

Vi marker val om ni inte dyker upp... Da far vi ta ett tag men det vore skitbra med skjuts!

Skriv sa fort ni kan!

Earthquake!

Vi sar som sagt tillbaka i Tokyo, inatt sov vi sott i vara capsules men vi vaknade ganska snabbt av att man lag och skakade ganska haftigt kl 0400. Ingen fattade forst vad det var fragan om men vi fattade snabbt att det var en av Japans manga jordbavningar! Det skakade hyffsat haftigt i ca 1-2 minuter och slutade med ett brak. Coolt som fan att uppleva. Man han inte riktigt bli orolig, inte for att jag blir orolig annars meeeen... ;)

Annars ar allt bra, jag ar lite forkyld och stannar hemma inatt medans Johan och Simon ar ivag till Roppongi och partar. Jag ville inte riskera skolstarten och krav maga starten.... Ar lite mer vuxen an de andra kanske ;) hehe.

Imorrn blir det en sista shoppingspree pa stan. Hittills har jag kopt tva G-Shock klockor, en gul dykklocka och en svart g-500, skitcoola och billiga som tusan. Sedan lite klader, skor och diverse smasaker. Kopt nya strumpor, vi har ju tvattat tva ganger bara. Kopt massa coola souvernirer ocksa iofs. Och tagit ca 700-1000 bilder, synd pa kamerafan bara.... :( har inte rad att kopa ny... eller ja, vill inte lagga pengar pa det just nu nar man ska flytta ihop med Linda i Linkoping och allt.

Tyvarr blir det ingen PS3a for mig eller Rille :( har ej vikt kvar i bagaget for nagon alls.... Segt, sorry Rille! Haftigt o va i oknen btw! Och 50 grader lar inte va sa kul! Vi har japans hetaste sommar tydligen, snitt 39,5 eller nagot for nagra dagar sedan och det ar knappt sa man kan rora sig!

Pa Lordag aker vi hem, saknar faktiskt Sverige aven om Japan ar sjukt trevligt och det har har vart bland de basta veckorna i mitt liv. Saknar alla, mamma & pappa & syskonen & Linda & Kompisarna hemma och livet i Sverige. Man blir trott pa kringflackandet efter ett tag. Ska bli sjukt skont att komma igang och trana igen ocksa! Har saknat det som fan. Sedan ska jag ata massa god mat, maten har ar ok men knappast nagot jag alskar. Sushi ar ok, sedan har de massa friterad pork och halvdaligt kott. Ofta fisksmaksatt. Man trottnar ganska snabbt!

Nagot man inte langtar efter i Sverige ar hur otrevliga folk ar jamfort med Japan, har ar alla skittrevliga och hjalpsamma. Man kommer nog fa en negativ chock. Sedan ar man ju lite exotisk har och barnen kollar jattemycket pa oss och pa ens har osv... Det ar ju lite roligt far man nog erkanna.


Idag var vi iaf tillbaka vid Tokyo Dome och akte rollercoastern igen :) Sa haftig assa! och bara 1000yen.
Sedan bowlade vi och det gick mer eller mindre uselt for alla, jag vann dock hehe.

Skall skriva mer detaljer om nar vi landar i Sverige osv. sa nan kan hamta oss kanske? Vore najs. Hehe.

Tills vidare!

Tillbaka i Tokyo

Nu ar vi tillbaka i Tokyo igen, bor pa ett hostel utanfor shinjuku. Vi tog shinkansen tillbaka, lite dyrare men myclet smidigare. annars hade det tagit typ 8h och 5 byten.  Pa Lordag flyger vi hem, kanns trakigt och roligt pa smma gang, vi har ju sett sa mycket hittills men man langtar aven hem mycket. Det ar jakligt slitigt att vara igang varje dag i 3 veckor....

Nu sitter vi i Akihabara pa ett  internetcafe, jakligt trotta allaihpa, vart vasterlanningskvall igar med 14 andra fran hostelet. Sjong Karaoke och sedan drog vi pa nattklubb i Roppongi. Jag traffade en skitskon snubbe pa nattklubben, han var tatuerare fran Seattle. Som namnt tidigare hjar jag kopt nya skor, Vans Tattoo heter de. Det ar tatueringsmotil pa dem och de ar designade av en kand tatuerare. Det var tydligen hans "homie" och den killen brukade tatuera pa hans studio tillsammans med bla Kat fran miami ink. Han tyckte det var skitcoolt att jag hade hans polares dojjor, va tydligen skitsvara att fa tag pa i USA. Inte nog med det, han var bara i Tokyo i tva dagar for att gora tatueringar pa alla i avenged sevenfold och basisten i Offspring. Avenged partade tydligen pa klubben mittemot, mern vi gick inte dit. Tror de hade dragit eller natt...... Aja, coolt var det iaf. FIck hans businesscard och jag var valkommen till hans studio anyday.

Nu ska vi tillbaka till hostlet och ta det lugnt o spela poker. God kvall!

Fans-Jaevla-Skit.

Min kamera ar pajj. Innerdisplayen sprack av nagon anledning.... Varme formodligen. Trakigt som fan, den kameran var perfekt. Men vad gor man, ska val kanske leta ny idag. Inget som gar pa garanti tyvarr. Har spanat in en Sony 1080p kamera, verkar najs och ar billig som fan har.

Annars ere lugnt, vi ska formodligen till Kyoto och Kobe idag och imorrn och sedan till Tokyo. Hiroshima ar for dyrt tyvarr.

Sayonara.

Lite hojdpunkter hittills.


Osaka Castle, langst upp dar vi stod o kikade ut. (inte var film men enda)



Min favorit hittils, Odaiba Beach precis vid Rainbow bridge, Tokyo. Men det var vackrare nar vi var dar, ca 35 grader och sol, en Asahi pa uteserveringen.... mmm.



Och saklart, Tokyo tower. Vilken utsikt! Helt otroligt.

Osaka

Japp, nu ar vi i Osaka. Vi bor pa ett hotell som ar sjukt billigt och asbra, Simon har eget rum och jag&Johan delar, det funkar kalas. Igar var vi i ett utsiktstorn som ligger precis dar vi bor, ascoolt, man sag hela Osaka. Sedan pa kvallen var vi pa en nyoppnad bar och vi var de forsta "foreigners" dar nansin >) fick gratis ol av en Heineken representant, helt ok! Sedan traffade vi nagra dar som vi pratade med och de kunde inte fatta att jag inte hade linser eller hade fargat mitt har. hahah. De tyckte det var jattekonstigt. Kul att man ar lite exotisk >) hehe.

Idag har vi vart i Osaka Castle, sa jakla vackert! ett stort slott mitt i Osaka med enorma murar runt om. Varldens utsikt langst upp! Kolla upp det pa google eller natt, onskar jag kunde lagga upp bilder!

Ikvall blir det val ut pa staden igen, till en stadsdel som heter Namba, lite mer party an har i var del av Osaka. Annars ar Osaka jattefint, det ar ju helt omringat av stora berg. Det ar fortfarande sjukt varmt, upp emot 37 grader. Lite jobbigt men vi dricker mycket. Vatten. hehe.

Det blir formodligen 3 natter till i Osaka sen tillbaka till Tokyo via Kyoto tror vi. Far se, ska tydligen inte vara sa ballt, men vi har hort talats om att varldens storsta, langsta, snabbaste rollercoaster ska finnas i trakterna sa det kan vara vart att kolla upp!!

Aven om Japan ar dyrt och vi la en hel del pa att aka Shinkansen sa har jag massor kvar. Man gor inte av med sa mycket, men det ar skont att veta att man kan om man vill. Blir nog lite elektronik innan man kommer hem, finns sa mycket och allt ar sa billigt i jamforelse. Minst 1 Ps3a och kanske en rejal Ipod. Men man blir ju fattig student nar man kommer hem sa kanske ska spara liiite. hehe. Johan och SImon ska nog kopa sig Ipods iaf.

Jaha, nu ska vi nog dra oss utat, ar lite smahungriga. Far se vad det blir for spannande ikvall. Hoppas alla har det superbra dar hemma! Och om ni inte redan borjat spara for en resa till Japan sa gor det!!!

PS. Axel, tack for kommentaren! Hoppas inte familjen ar for jobbig hos er! Hehehe. Och du far snart besoka Sverige och mig i Linkoping!

Skriver mer imorrn om man far en dator, kan vara lite klurigt. Vi har ju inte sa mycket tid heller, vi gor ju saker hela tiden! Bye!

Framme i Osaka

Japp, nu ar vi framme i Osaka, eller vi kom fram for ca 12h sen, vi bor asbra pa hotell och har vart ute pa nattklubb, klockan ar nu 0241. skriver mer imorrn!

Odaiba

Konichiwa!
Idag har vi gjort en hel massa, vi borjade dagen med att resa ner till GInza, vilket ar lite av Tokyos centrum. Darifran tog vi tunnelbana ner till hamnen for att sedan aka monorail ut till Odaiba. Odaiba ar en stor o utanfor tokyo som siiter ihop med mainlandet med rainbow bridge. Monorail turen var latt bland det haftigaste jag gjort i hela mitt liv! Vilken sjuk utsikt! Man sag verkligen allt! Vi akte genom over rainbow bridge och gick av vid Odaiba station, darifran gick vi till varldens storsta pariserhjul, ni kan tanka er utsikten fran den! Galet. Vi ar ju vana att aka subway under jorden liksom.

Kan knappt vanta o visa alla bilder! vi har hittills tagit ca 700 bilder! hehe. Aja, tillbaka till storyn. Nar vi var uppe i pariserhjulet sa sag vi en strand mitt i all bebyggelse, precis nedanfor Tokyo TV-huset. Sa vi gick dit och det var det basta beslutet vi tagit so far. Haftigaste stranden i varlden, precis vid rainbow bridge, en sandstrand! Har sanna otroliga vykortsbilder assa! och med tanke pa att temperaturen snittar ca 34 grader har i Tokyo var vi nagot sugna pa att bada. Men vi va inte sa sugna pa att nacka, vi hade ju inte badbyxor med oss. Far se om vi aker tillbaka dit, det ligger hogt pa min onskelista iaf! Darifran tog vi en riverboat tillbaka till fastlandet for att sedan aka tillbaka till hotellet. Vi gjorde oss snabbt iordning och begav oss till Shibuya for att mota Manami. Dar at vi middag pa en jatte-"hipp" restaurang. Friterat flaskkott, rakor, svamp mm mm....

Efter middagen gick vi och tog coola foton i en, ja hur ska man forklara det, asstor fotoautomat med greenscreen och redigeringsmojligheter. Massa partybilder blev det iaf, med massa inklippt text o hjartan och stjarnor o skit hehe. Coolt, tydligen jattepoppis bland tonarstjejerna hehehe.

Sedan begav vi oss till Shibuya station for att kopa vara biljetter till Osaka, imorgon kl 12.20 aker vi. Kommer bli skitfint, vi ska ju aka med Shinkansen, vilket ar vad jag forstatt varldens snabbaste tag. Allt i Japan ar varldens....ja, snabbaste, storsta, langsta osv. heheh. Vi haller pa att boka hostel nu, far se vart vi hamnar. Vet inte nar jag kommer kunna skriva igen men forhoppningsvis snart. Vi ska iaf vidare till Kyoto efter Osaka, sedan tillbaka till Tokyo till den 15e. Aker ju hem 18e.

Tills dess sa far alla dar hemma ha det bra, och det ar kul att sa manga foljer bloggen! Skriv garna mer kommentarer! Ska forsoka svara sa gatt det gar!

Sayonara!

Shibuya, Yoyogi och Harajuku

Tillbaka pa internetcafeet i Shijuku. Igar var vi i Yoyogi park, dar alla klar ut sig o dansar rocknroll dans. Tyvarr inte nar vi var dar dock, riktigt vackert enda. Dar ligger aven Meiji templet  http://en.wikipedia.org/wiki/Meiji_Shrine  vilket ar ett av tokyos mest kanda och en stor turist attraktion, ashaftigt at se! Det omradet ligger precis vid Harajuku, vilket ar lite av ett ungdoms hangaround och lite mer exlusivt omrade.

Pa kvallen var vi ute med Simons bekant Manami och hennes kompisar, vi var pa all you can eat and drink for 3500 Yen. Bara traditionell japansk mat som var skitgod! En av de basta upplevelserna hittils! Vi sjong aven lite karaoke in pa smatimmarna. Sedan bar det vag hemmat till vart skabbiga red light district! Gillar det inte speciellt mycket aven om det ar e must\see i Tokyo! Neon\heaven. Vi har btw hittat korsningen nu! jag filmade nar vi gick over varldens mest trafikerade gang\korsning. http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Shibuya_crossing.jpg 

Idag blir det Rainbow bridge http://en.wikipedia.org/wiki/Rainbow_Bridge_(Tokyo)
och dar ska vi aka det stora pariserhjulet. Sedan ska vi nog aka rollercoastern en gang till! heheheh. Den var sa sjukt haftig och vilken utsikt fran toppen! Bara 1000Yen ocksa!

P.s
Till "Pappa-Robin" - Bra att mitt CSN gick igenom, tack for hjalpen! Ha sa kul i Frankrike och halsa alla!

Shinjuku

Antligen har vi fatt tag pa en dator! Sitter pa ett internetcafe i Shinjuku, dar vart nya capselhotell ligger. Vi visste inte mycket om Shinuku innan vi bokade 4 natter har, men vi har tydligen hamnat i Tokyos "red light district" hehe. Men det ar ganska lugnt, mycket konstiga klubbar och massa jobbiga inkastare dock. Annars funkar det bra som tusan. Idag har vi vart vid Tokyo fish market, men vi sag inte sa mycket, vi ska tillbaka dit i veckan lite tidigare. Sedan har vi vart vid Tokyo Dome, akt bergochdalbana, sa jaaaaaklaaaa coolt! man sag ut over hela tokyo!! Efter det bowlade vi, det gick sjukt daligt for alla hehe, wii har pajjat allt.

Igar sjong vi aven karaoke, det var ruggigt kul! man fick ett eget bas dar man satt och sjong massa bra latar! har sa mycket bra bilder som vi vill dela med oss av men gar ej har heller..... far vanta tills vi kommer hem!

vi har nu pa en vecka spenderat ca 4 till 6000 per person, inkl boende och mat o seightseeing, jag (Robin) har fortfarande kvar pengar fran kontantvaxlingen och jag har enda shoppat ganska galet. Men pengarna racker och blir nog tillochmed over! Maten ar sa billigt och tunnelbanan kostar nastan ingenting!

Hoppas allt ar bra dar hemma, vi kommer nog skriva mer pa det har internetcafeet!

Sayonara!

Tokyo

Som vanigt som skriver jag fran datorn pa capsule innet, kl ar 0900, usch. Igar var vi ute pa nattklubb i Roppongi. Roppongi ar tokyos nojesditrikt, vi hittade inte riktigt huvudgatan med alla asballa klubbar men det loste sig hyffsat enda, en liten klubb har ar enda helt ok! Tidigare pa dagen var vi runt i Ginza och i Imperial gardens, det var fint! Ginza ar tokyos "centrum", aven om vu inte hittat varldens storsta korsning an! Helt sjukt! Ingen vet vart det ligger, fragade sakert 40 pers igar inklusive poliser! Idag ska vi byta Capselhotell till ett som ligger i Shinjuku, det ska tydligen vara bra och det at ju kul att rora pa sig lite. Sedan ska vi kolla upp Fujitours. Det finns tours fran tokyo med bullettrains, ascolt!

Allt ar bra annars, vara magar har borjat anpassa sig till maten och drycken, man dricker ju for sakert 200kr om dagen, inte bara ol, vatten mest! hehe. det ar sa otroligt varmt och fuktigt! jag har inte kunnat ha pa mig natt annat an linne o shorts! kopte aven nya skor, Vans Tattoo, otrooligt snygga heh. Man njuter av att ga o shoppa har, allt finns ju och man blir behandlad som en rockstjarna overallt. Man ar ju lite exotisk men inte allt for mycket, det finns ganska mycekt tourister i tokyo, man moter dem standigt. Men japanerna kollar ofta en extra gang innan de passerar. Nej, nu vantar nagra amerikaner pa datan har sa jag far val ge mig hehe.
 
Och for att svara pa fragan om vi vet nar vi ska ut ur tokyo. nej. Hehe. finns sa mycket har..... men tis\ons formodligen, da blir det landsbyggd och sen osaka och sedan hiroshima, vi ska ju resa me lite locals sa.

Hoppas allt e bra hemma Simon och Johan halsar till alla!

Tokyo forsok 2

Ja, hoppas det funkar battre denna gang. Nu sitter vi pa kapselhotellet igen efter en lang utedag, de har ju lockout pa hotellet sa vi maste vara ute 10\17, gor inget for mig dock. varre for simon som har sovit 4h sen vi kom till japan. jag kunde antligen sova inatt, 7h! skont. idag var vi pa ginza och sa var vi uppe i tokyo tower, jaklar vilken utsikt! skitcoolt! vi var aven pa en tv/inspelning och runt hela tokyo. vi har fatt klam pa tunnelbanan nu iaf, nar man lar sig den ar det jattelatt! men ibland star det inte pa engelska....

igar var vi pa elektronikvaruhus modell storre, 9vaningar som var som fotbollsplaner! sedan tog vi ryggmassage pa ett stalle bredvid, soft som tusan. Imorrn ska vi kolla Roppongi som ar nattklubbsdistriktet, finns mycket haftigt att se! har massa coola bilder men kan inte ladda in dem an.

Skriver mer, nu ska vi bada japansk bad. Byee!

p.s kommentera mera! ska forsoka svara pa alla fragor!

Tokyo

???????@?R?C?@?????@?????@???????????????@?O?V?T?O?@???????@?????@???????@???????????@?????@?????????????@???????@???????????D?@?????????????????@?????????@?????????I?@?h?????????@???????@?????@?????????????@?????????@?????@?S???@?????????D?@?r?????????@???????@???????????@?????????@???????????C?@?????????@?????????@?????@???????????????????????D?@?????????@?????@?????????????????@???????C?@?????????@???????@?????@?????@???????@???????????????????????????????@?????????????@?????????????C?@?????@?????????????????????@???@?????????@?????@?W?@?????????????????C?@???????????@?????????@?????@???????@?????????@???????????????????????@???@?R?O?@???????????????@?????@?P?O?O?????D?@???????@???????????@???????@???????????C?@?????????????@???????@?????????@???????????@???????????@???????@???????????????????????@???????@???????????D?@?h???????@???????@?????@?????????@???????????????????????C?@?????????????@?????@?????????????@???????????????D?@?????????????@???????@?????????@???????????D?@???????@???????????????@???????????@???????@?????????????@?????@???????????@???????@???????????????D?@

?i?????????@?????@???????????????????@?????????@?????????????????C?@???????@?????????@???????????????????@???????@?????@???????????????????????@???????@???????@?????@?????D?@?????????@?????@???????????????????????????C?@???????????@?????@???????????????@???????@?????????????D?@???????@?????????????@???????????@?????????????@???????????@???????@?????????D?@

?u???????????@?????????@???????@???????????@?????????????????????????????@?????????D?@???????????????@???????@?????????????@?????????@???????D?@?????????@???????????@???????????????????@???????@???????C?@?????@???????@???????????????@?????????@?????????????????@???????@?????D?@

?u???@?????????I?@


Tokyo dag 1

Idag har vi vart i ueno parken och pa ueno zoo. skitcoolt! djur blandat med hoghus. vi akte trampbat och besokte massa tempel. sedan gick vi runt i stan o jag hkopte en troja f;r 60>/

Nu ar klovckan 0730 vi gick upp 0500 IGAR! vi har vart p[ nattklubb i shibuya hela natten, galen taxiresa dit och tunnelbana hem. nu ska vi sova i hela 2h innan check.out! Trotta som satan! finns sa mycket att beratta men ingen tid just nu!

Tills vidare....

RSS 2.0